Friday, 1 July 2011

rawat kesepian korang..

adakah anda sunyi...
anda perlukan teman...
taip ONSUNYI dan hantar ke  23232

-tut-
-tut-
-tut-

xde org angkat eh...xpelah..hehe

adakah anda masih sunyi 
ok..jom rawat kesepian dan kesunyian korang

tahukah korang

Jika korang rasa sepi dan sendiri, korang leh cuba berendam dalam air hangat.
terdapat kajian dilakukan oleh pengkaji dari Yale University di Amerika Syarikat menunjukkan bahwa air hangat dapat bertindak sebagai peneman,

Menurut kajian, cara ini dapat mengganti kehangatan sosial yang hilang dengan kehangatan fizikal yang berasal dari air hangat. Para pengkaji percaya bahawa hasil dari kajian ini mmpu  memberi satu cara untuk mengatasi tekanan dan gangguan emosional keatas seseorg.

Selain bermanfaat untuk mengusir rasa kesepian, mandi air hangat ternyata juga banyak memiliki manfaat seperti: Meredakan stres, menanggalkan minyak dan kotoran yang menempel di permukaan kulit, Melancarkan peredaran darah, Membuka liang liang kulit dan Mengatasi insomnia

<pinjam ngan uncle goooogle>
   ...BlUp BlUp BlUp...
adakah anda masih sunyi..


fill ur heart with lOve
-zorro-

    27 comments:

    1. pasni klo tensen2 bleh g mandi air hangat...hehe...jangan air mendidih sudah...

      ReplyDelete
    2. pasnie nak rendam lam ayaq pnas la =)

      ReplyDelete
    3. aku rasa aku sekarang perlukan air panas untuk berendam..

      ReplyDelete
    4. cikungu> ni mesti kes tensen ngan manusia suara kuat nih...cepat2..da memang kena berendam nih

      mawar> mawar xkan layu..air nyawa mu..huhu

      ReplyDelete
    5. hahaha bukan mnusia suara kuat 2 jdi mslah..erm,nsa lagi bngang dgn kes sblom post suara kuat 2.. try la usya ! =)

      ReplyDelete
    6. oowhh..pasal tu..hmmm..sbr k...klu ikutkan artikal tu dia kata, makin banyak or berat problem...kene berendam makin lama..hihi

      ReplyDelete
    7. mandi air panas best tp penat ah~~ huhuhu

      ReplyDelete
    8. wahh,,byk tip kalau tension ye..best2..leh cube..tq..;)

      ReplyDelete
    9. abbey>nape penat?...penat msk air eh..huhu

      cikida>bleh2...hihi..

      ReplyDelete
    10. a ah...betul2...solat n zikrullah=)

      ReplyDelete
    11. bru taw...
      tp peneman terbaek terletak pd individu gak kan2..:)

      ReplyDelete
    12. wah! kena cari air hangat nih! tp kt hostel ni mana nk cari.. =(

      ReplyDelete
    13. redzwanie>individu or manusia adalah sebaik2 ciptaan...dan sebaik2 teman kpd manusia lain..hihi

      wanie>mintak ngan akak kantin or dewan makan...hihi

      ReplyDelete
    14. betul ke?anif bru taw.. nak try lah nnt..hehe

      ReplyDelete
    15. boleh...anif boleh cube...=)

      ReplyDelete
    16. mintak air panas sket...hehehe

      ReplyDelete
    17. mintak air panas sket...hehehe

      ReplyDelete
    18. haha.. da boleh komen ! :)

      penat sbb jantung berdegup kencang ah. kalah penat berlari~ hehehe

      ReplyDelete
    19. haha...kesian abbey..jmput rehat cini dulu...tenang2...boleh dengar bunyi jantung smpai cini...dasyat..~hehe

      ReplyDelete
    20. nice imformation..follow awak..jom singgah blog n follow back :)

      ReplyDelete
    21. ohh macam tuh yee..baru tao :)

      ReplyDelete
    22. Nice greeting from Spain

      ReplyDelete
    23. syrupmasin> yup =)

      ralf> thanks 4 coming here =)

      ReplyDelete